image image image image image
* * * * *
Monday October 23 , 2017
Font Size
   

Berikut adalah keratan akhbar Berita Harian, Utusan Malaysia dan New Straits Times untuk Program Keusahawanan Rooftop Gardening yang diadakan pada 23 Julai 2011 :

[ New Straits Times - 3 Ogos 2011 ]

 

[ Berita Harian - 28 Julai 2011 ]

 

[ Utusan - 27 Julai 2011 ]

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
 

Pada 23 Julai 2011, Program Keusahawanan Rooftop Gardening telah diadakan di Politeknik Jeli Kelantan. Program ini telah dirasmikan oleh YB. Dato' Sri Mustapa Bin Mohamed, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri merangkap Ahli Parlimen Jeli. Program ini merupakan perintis kepada niche area Politeknik Jeli yang utama iaitu Agroteknologi. Majlis turut dihadiri oleh YBrs. Mejar (K) Haji Md. Nor Bin Yusof, Ketua Pengarah Jabatan Pengajian Politeknik, YBhg. Dato' Rohani Binti Abdullah, Timbalan Ketua Setiausaha (Pembangunan) Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia, dan pengarah-pengarah dari seluruh Politeknik Malaysia. Program ini bermula dari pukul 11.00 tengahari dengan ucapan perasmian dan persembahan dari murid-murid tadika, dikir barat dan penyampaian hadiah kepada pemenang pertandingan esei, fotografi, mewarna dan gubahan hasil pertanian.

Sambutan dari masyarakat setempat dan luar begitu menggalakkan. Kehadiran yang diluar jangkaan pelajar-pelajar sekolah dan masyarakat setempat memeriahkan lagi program ini. Pada 24 dan 25 Julai, sejumlah 300 orang pelajar dari sekolah-sekolah sekitar Tanah Merah, Machang dan Jeli yang berkunjung ke rooftop Politeknik Jeli untuk belajar dan mengetahui lebih lanjut mengenai program ini.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Read more: MAJLIS PERASMIAN PROGRAM KEUSAHAWANAN Rooftop Gardening

   

Pada 7 April 2011, Lawatan Penandaras telah diadakan di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam dan Kolej Universiti INTI. Lawatan ini telah disertai oleh Pengarah Bahagian Pembangunan & Kebajikan Pelajar serta pegawainya dan Pegawai Hal Ehwal Pelajar dari Jabatan Pengajian Politeknik (JPP). Tujuan lawatan ini adalah untuk menilai penandarasan dari sudut pengurusan kebajikan pelajar (insurans, bantuan kewangan dan asrama), pengurusan disiplin, pengurusan kenderaan dan lalulintas dalam kampus. Salah seorang kakitangan Politeknik Jeli juga turut menyertai lawatan penandaras ini.

Barisan anggota lawatan bergambar kenangan dengan pengurusan UiTM dan INTI.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

Read more: LAWATAN PENANDARASAN

   

Page 39 of 39

Taqwim Solat

[ Tukar Kawasan ]
Tutup

Social Media

Politeknik Jeli

Promote Your Page Too

Follow @politeknikjeli

Video

konvo

tender-sebutharga

e-Learning

e-senggaraan

Mobile Politeknik Jeli

qrcode

Hubungi Kami

Politeknik Jeli
Jalan Raya Timur - Barat
17600 Jeli
Kelantan
Tel : 09-9443600
Faks : 09-9462802
Email : info@pjk.edu.my
GPS : N 5.712074, E 101.850085

Pengumuman

[ KLIK UNTUK ZOOM-IN ]

Translator

Agensi

Statistik Pelawat

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterHari ini :2111
mod_vvisit_counterSemalam :1194
mod_vvisit_counterMinggu Ini :3305
mod_vvisit_counterMinggu Lepas :9484
mod_vvisit_counterBln Ini :32916
mod_vvisit_counterBln Lepas :36495
mod_vvisit_counterJumlah :2056435